Förflytta dig till innehållet

Dagens naturbild: Glupsk snok fick skjuts med snöspade

Ett gott byte ska man inte släppa, tycke ormen. Lasse Raitio håller spaden. Foto: Ingeborg Hermansson


Så här kan man göra när man stöter på en hungrig gäst – en snok med en padda i gapet. Den här scenen är förevigad i Sysilax i Pargas.
För den som har nerverna är det tydligen ”bara” att plocka upp både orm och padda med en traditionell snöspade och flytta dem bort från tomten.
Det är Lasse Raitio som står för skjutsen. Bilden har tagits av Ingeborg Hermansson.
Naturfenomen av all de slag är ju trevliga, men riktigt så här nära behöver de mest dramatiska incidenterna kanske inte inträffa?
Ormen var för hungrig för att låta sig störas, så den släppte inte taget om paddan.
 

Dela artikeln

3 kommentarer: “Dagens naturbild: Glupsk snok fick skjuts med snöspade

 1. Lotta Myréen skrev

  Det faktum att snoken är fridlyst, betyder inte att man inte får flytta på den! Det är ju klart att inte alla vill ha snok boende på sin gårdsplan. Då är ett bra alternativ att försiktigt flytta den.

 2. Marianne Tapper skrev

  Sånt ingripande borde väl inte uppmuntras ?? Snoken ärfridlyst och borde ha fått vara i fred med sitt byte – hurudan utgången än varit..
  Det här är ingen naturbild…utan en tråkig bild av ett sorgligt faktum :
  Människor är såå naturfrånvända …

 3. Ole Pettersson skrev

  Well, well, den som gapar över mycket tappar ofta hela stycket, men detta gäller tydligen inte denna snok.Undrar nu bara hur det gick för snoken om den verkligen lyckades svälja det stora bytet ?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter