Förflytta dig till innehållet

”Dådet har ingenting med islam att göra”

Kamaran Azamifar tror att gärningsmannen var drogpåverkad då han utförde dådet. Mechkah och hans kumpaner är tjuvar och knarkare, säger Azamifar. Foto: Kim Lund

Kamaran Azamifar har bott i Finland i 20 år drivit en österländsk affär i Kråkkärret i 12 år. Han har flera gånger träffat den huvudmisstänkta gärningsmannen Abderrahman Mechkah och de fyra andra marockaner som misstänks för inblandning i knivattacken i Åbo i fredags. Han beskriver männen som kriminella knarkare som brukade hänga i köpcentret i Kråkkärret.

Det här är i linje med de uppgifter som ÅU hade fått om gärningsmannen i lördags.

– De rörde sig tillsammans och umgicks inte med övriga invandrare. De sålde stöldgods som laptoppar, mobiltelefoner och Ipad-plattor.

Azamifar säger att männen också besökte moskén i Åbo under ramadan i våras, men endast för att äta. De ska ha blivit utkörda därifrån efter att ha betett sig störande och varit högljudda.
Under sommaren har de inte synats till i Kråkkärret, säger Azamifar.

Han säger att Mechkah brukade spela fotboll i Pansio, men att han inte var intresserad av spelet utan närmast var apatisk och oberörd av spelet.
Att Mechkah skulle vara någon slags jihadist, eller att fredagens knivattack skulle ha någonting med islam att göra, tror Azamifar inte en sekund på.

– Vi muslimer skulle ha märkt om han radikaliserats. Dådet har ingenting med islam att göra. Han måste ha varit påverkad av något då han utförde attacken. Han har fel i huvudet, säger Azamifar och knackar pekfingret mot tinningen.

Under veckoslutet har det varit lugnare än vanligt kring basaren i Kråkkärret och Azamifar säger att alla har blivit mycket illa berörda av knivattacken.

– Det är mycket sorgligt. Men det är en enskild individ som har utfört dådet och man kan inte skylla på alla marockaner.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM ÅBOATTACKEN

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter