Förflytta dig till innehållet

Coronasmittad besökare på Åbo stadsbibliotek – exponerade bör testa sig med låg tröskel

En person som varit smittad av coronaviruset har besökt Åbo huvudbibliotek. Besöket skedde den 19 januari mellan klockan 9 och 10:30.

Åbo stad meddelar i ett pressmeddelande att de exponerade har kartlags, och man kommer att vara i kontakt med alla som utsatts för viruset för att delge karantänsinstruktioner.

Personer som besökt biblioteket under tiden som den smittade personen rört sig i byggnaden uppmuntras testa sig för coronaviruset med låg tröskel. Besökare som inte har symtom ombeds att övervaka sitt eget mående och kontakta hälsomyndigheter direkt ifall de upptäcker symtom.

Endast snabba besök, det vill säga högst 15 minuter, tillåts i biblioteket. De som besöker biblioteket bör bära munskydd och uppmärksamma säkerhetsavstånd på minst två meter. Stadsbiblioteket erbjuder från och med denna vecka munskydd till de besökare som inte har ett.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter