Förflytta dig till innehållet

Coronaepidemin satte stopp för kongresserna – bara en bråkdel av det normala antalet ordnades år 2020

Entrepenörfestivalen Shift var en av de få kongresser som ordnades, dock digitalt, ifjol.

Coronaepidemin mer eller mindre förstörde fjolåret för kongressindustrin. I fjol arrangerades bara 220 av planerade 411 internationella kongresser, varav en del endast digitalt. Totalt deltog knappt 50 000 personer i kongresserna, rapporterar Business Finland.

Det är bara en bråkdel av hur det såg ut rekordåret 2019. Då ordnades sammanlagt 835 internationella kongresser med nästan 140 000 deltagare.

Januari och februari var fortfarande normala månader för kongressindustrin, men i mars när coronaepidemin bröt ut för fullt avbokades nästan alla planerade kongresser. Under kongressernas högsäsong, maj–juni, hände nästan ingenting.

I september-oktober ökade kongresserna något då de digitala kongresserna vann mark. Av de kongresser som ordnades i fjol var 142 digitala och 65 traditionella. De återstående 13 var hybridkongresser.

Största delen av kongresserna ordnades i huvudstadsregionen – som vanligt. I Tammerfors, Jyväskylä, Åbo och Uleåborg ordnades flera digitala kongresser som var mycket populära.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter