Förflytta dig till innehållet

Coronablinkern prisades stort – årets bästa och mest användarvänliga app

Smittspårningsappen Coronablinkern segrade i två kategorier i Grand One, Finlands största tävling för digitala medier, meddelar Institutet för hälsa och välfärd.

Appen segrade i både kategorin bästa användarvänlighet och årets bästa app.

Appen anses vara enkel att använda, och utvecklarna har fokuserat på det väsentliga då den utvecklats. Dessutom hyllas appen för att man lyckades producera den under en så snabb tidtabell och med flera omkringliggande utmaningar.

Enligt juryn sköter appen också sin uppgift väl, och det höga antalet nedladdningar visar att användare har förtroende för appen.

Bakom appen står företaget Solita. Företaget vann konkurrensutsättningen i slutet av juni 2020 och hade lyckats utveckla en lanserbar app två månader senare.

Institutet hade som mål att en miljon finländare skulle ladda ner appen under den första månaden. Målet nåddes ändå inom ett dygn. I dag har omkring 2,3 miljoner personer laddat ner Coronablinkern till sin telefon.

Dela artikeln

En kommentar: “Coronablinkern prisades stort – årets bästa och mest användarvänliga app

  1. Göran Ek skrev

    Mest användavänliga kanske men också en av många onödiga appar som inte gjorde egentligen något bättre och även kunde visa fel pga. att man har varit i närheten av en coronapositiv och kanske är smittad, när man egentligen hade en vägg emellan. Höga antalet nedladdningar förklaras med att man UPPMANADES att ladda ner appen. Digitala tärningar när man behöver kasta tärning kan vara en onödig app men är mer användbar än Coronablinkern som raderas nästan direkt som ganska säkert skapade oro för någon som inte visste svagheterna med tekniken och appen. Så grattis till ett ”pris” som inte betyder något och som borde ha gått till någon annan utvecklare.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter