Förflytta dig till innehållet

Claes Andersson-konserter under Åbo musikfestspel inhiberas inte – framförs som tribut

Julia Korkman och Claes Andersson skulle ha uppträtt tillsammans på Åbo musikfestspel. Foto: Teemu Mattsson


I enlighet med de anhörigas önskemål inhiberas inte de två Claes Andersson & Julia Korkman-konserterna som skulle ha ägt rum den 20:e och 21:a augusti under Åbo musikfestspel.
Claes Andersson avled för en vecka sedan i en ålder av 82 år.
– Tillsammans med de anhöriga kom vi fram till att göra konserterna som tribut, i stället för att inhibera dem. Musiken och poesin var Claes sätt att bearbeta känslor och det känns naturligt att föra detta arv vidare. Under konserterna lyfter vi fram både sånger som var viktiga för Claes och hans egna ord- och tonsättningar. Vi framför också det nya stycket ”Inandning, utandning”, som vi arbetade på tillsammans för bara några veckor sedan, säger Julia Korkman.
Julia Korkman ackompanjeras av Riitta Paakki på piano. Hon har tidigare varit vikarie i Claes Andersson Trio.
Medverkar gör också Teemu Mattsson på trumpet och Robi de Godzinsky på kontrabas. Konserterna hålls i Åbo slott den 20 och 21 augusti klockan 19.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter