Förflytta dig till innehållet

CKP har gripit en tredje person: "Förhören har löpt fint och rannsakningarna planenligt"

Ett av tillslagen gjordes i stadsdelen Vepo i Pargas. Här finns ett hus med en postlåda med texten ”Airiston Helmi”. Foto: Privat


Ytterligare en person har gripits i samband med de husrannsakningar som gjorts i Åbolands skärgård, uppger Centralkriminalpolisen. På lördagen grep polisen två personer. Sju personer har förhörts.
– Förhören har löpt fint och rannsakningarna planenligt. I dagens objekt koncentrerar vi oss speciellt på att klarlägga användningen av svart arbetskraft vid byggandet, säger kriminalinspektör Markku Ranta-aho i Centralkriminalpolisens pressmeddelande på söndagsmorgonen.


Centralkriminalpolisens operationen är en del av en förundersökning som görs tillsammans med Skatteförvaltningen.
Ett finskt aktiebolag misstänks för penningtvätt för flera miljoner euro samt att ha använt svart arbetskraft vid byggandet av fastigheter som står i företagets ägo. I förundersökningen finns misstanke om bland annat grov penningtvätt och grovt skattebedrägeri.
Husrannsakningarna i Åbo skärgård pågår ännu.
LÄS OCKSÅ:
Stor polisoperation i Åbolands skärgård – husrannsakningar pågår
Aktivitet vid Villa Ybbersnäs i Pargas väcker nyfikenhet

Husrannsakan i skärgården: Två gripna

Airiston Helmi bygger mycket men har följt loven

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter