Förflytta dig till innehållet

CKP: Bouanane hade alternativa mål

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot på presskonferensen i Åbo den 19 augusti. Foto: Kim Lund.

Centralkriminalpolisens chef Robin Lardot säger att den terrormisstänkte Abderrahman Bouanane inte medvetet valde ut att knivhugga endast kvinnor.
Enligt Lardot hade Bouanane två alternativa mål som han skulle slå till mot. I så fall skulle det också ha funnits män bland offren. Han backade från den ena planen eftersom det fanns för mycket folk den platsen.

Lardot träffade journalister vid en pressträff i torsdags som Inrikesministeriet hade ordnat.
Bland annat Helsingin Sanomat skriver om de nya uppgifterna.

Enligt Lardot var det ena attackalternativet planerat till samma dag, den andra planen skulle ha genomförts en annan dag.
Lardot säger till tidningen att Bouanane hade läst upp ett manifest i närheten av Domkyrkan i Åbo innan attacken och lagt ut det på en delningstjänst.

CKP:s uppfattning är att Bouanane har anammat terrororganisationen Isis ideologi, men att ingen organisation har tagit på sig dådet, eftersom gärningsmannen överlevde.
Polisens utredning tyder på att gärningsmannen hade tänkt fortsätta knivattacken tills polisen dödade honom, skriver HS.

Två kvinnor dog och åtta personer skadades i samband med knivattacken i Åbo den 18 augusti. Bouanane misstänks för två mord och åtta mordförsök begångna i terroristiskt syfte.

HÄR SAMLAR VI ALLT OM KNIVATTACKEN I ÅBO

 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter