Förflytta dig till innehållet

Citroen-pärlor på Köpmansgatan i Pargas

Vackra ögonbryn på denna sötnos. Foto: Mikael Heinrichs


En videosnutt ligger längst ner i artikeln!
En massa svenska, norska och finländska Citroen 2CV:n samlas under veckoslutet till Nordisk pingstträff i Pargas – och i eftermiddags ställde sammanlagt 52 bilskönheter upp längs Köpmansgatan där publiken kunde ta sig en närmare till på bilarna.

Foto: Mikael Heinrichs


Bland gästerna från Norge fanns Eivor och Elin Støa som nu besöker Finland för andra gången i dessa tecken. Deras vackra rosafärgade 2CV:a drar till sig blickar – och välförtjänt så.

Elin (t.v.) och Eivor Støa från Norge med ”Pluggen”. Foto: Mikael Heinrichs


– Den vann pris som vackraste bil i fjol vid världsträffen, berättar Elin Støa.
Det är dottern Eivor Støa som fixat det mesta med bilen, kodnamn ”Pluggen”, som besökt ett tiotal europeiska länder. Klistermärkena på bakluckan berättar om Norge, Sverige, Tyskland, Danmark, Polen, Frankrike, Andorra, Luxemburg, Tjeckien och Belgien men klistermärket från Portugal saknas åtminstone. Eventuellt också Spanien …
– Vi har haft jättekul i Finland och Pargas. Vi körde tidigare i dag över till Nagu och hade en liten bildspårning samtidigt. I kväll drar det ihop sig till lanskamp och vi ska se till att vandringspokalen kommer tillbaka till Norge igen där den varit det senaste året, säger Eivor Støa.

Foto: Mikael Heinrichs


Hemresan börjar i morgon söndag då de tar kvällsbåten från Åbo över till Stockholm.

Nordisk Pingstträff för ”lingonplockare” i Pargas detta veckoslut. Citroen-klassikerna samlades på Köpmansgatan i dag. Pohjoismaiset Rajatreffit ”rättisitikoille” järjestetään tänä vuonna Paraisilla. Autokomistukset kokoontuivat Kauppiaskadulle aikaisemmin tänään.

Julkaissut Pargas Kungörelser, Paraisten Kuulutukset Lauantaina 19. toukokuuta 2018

Dela artikeln

En kommentar: “Citroen-pärlor på Köpmansgatan i Pargas

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter