Förflytta dig till innehållet

Cigarettköp urartade i Åbo centrum – 30 personer deltog i gängslagsmål


Polisen utreder ett gängslagsmål i Åbo centrum som ägde rum på fredagskvällen.
Det var strax innan klockan nio på kvällen som 20-30 personer, främst män, gjorde upp vid Aurabron nära restaurangbåten Donna.
Kriminalöverkonstapel Lasse Höysti säger att tumultet pågick i cirka 20 minuter, en handfull polispatruller kom till platsen.
-Det tycks ha börjat med att någon försökt köpa en cigarett av en annan person, sedan eskalerade det hela, säger Höysti.
Han säger att ideologier inte torde vara orsaken till bråket, trots att gängen delades in så att det var finländare som stred mot bland annat asylsökande.
Några riktigt allvarliga skador torde inte ha uppstått, men händelsen utreds som grov misshandel. Polisen har gripit två personer, en hålls häktad.
Hur ofta inträffar så här stora gängslagsmål i Åbo?
– Då och då. Inte är det ja vardagligt, men tyvärr sker det. Framför allt på sommaren är det inte ovanligt att tio människor är inblandade i bråk, säger Höysti.
Det är via bilder som polisen uppskattar att 20-30 personer deltog i bråket. Nu hoppas polisen att fler ögonvittnen och målsägande tar kontakt.
-Videomaterial och bilder är mycket värdefulla när vi utreder sådana här händelser, säger Höysti.
På e-postadressen vihje.turku.lounais-suomi@poliisi.fi når man polisen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter