Förflytta dig till innehållet

Centern och SFP kommer med ny input i skogsdebatten på Kimitoön

Diskussionen om Kimitoöns kommuns skogar har i två fullmäktigemotioner fått en ny riktning. Kärnan i motionerna är densamma – att Kimitoöns kommun föreslås sälja sina ekonomiskogar. Den ena motionen lämnades…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Centern och SFP kommer med ny input i skogsdebatten på Kimitoön

 1. johan sundqvist skrev

  Kimitoöns kommun föreslås sälja sina ekonomiskogar.
  Motioner lämnades in på fullmäktigemötet 12.06.2023 av Centerns fullmäktigegrupp och SFP:s Johan Fredriksson med några fler undertecknare från partiet (är inte alla av samma åsikt inom SFP) En gemensam nämnare i motionerna, sälja bort ekonomiskogar som kommunen äger. Jag antar att det här en fortsättning på på beslutet som gjordes i tekniska nämnden 21.03.2023, kort. inget kalhygge, 30% av skogarna skall skyddas. 19.04.2023 lämnades det in en rättelseyrkan angående beslutet som gjordes 21.03.2023. Tekniska nämnden hade möte 23.05.2023 där rättelseyrkan fanns på föredragningslistan, men, men. genom omröstning togs ärendet bort från föredragningslistan. det påpekades flera gånger, när det kommer in en rättelseyrkan så skall den behanlas så fort som möjligt, så sägs det i kommunal lagen. Nå, nu spenderar vi ungefär 1000€ för det extra möte som hålls 20.06.2023, enbart behandla rättelseyrkan. Kan inte låta bli att kommentera, Centern och SFP ser inte skogsskötsel som kommunens kärnverksamhet, samma sak har jag hört om kommunens bryggplatser som kommunen hyr ut. Följande steg för SFP här inom Kimitoöns kommun blir att skriva en motion, privatisera alla skolor, daghem, så bara de välbärgade har råd, resten blir utanför.
  Johan Sundqvist
  Kimitoöns kommun
  Medlem av tekniska nämnden
  Fullmäktigeledamot
  SDP

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter