Förflytta dig till innehållet

Carolina Strandman vid Sirkkalabackens skola är Årets lärare i Åbo

Carolina Strandman. Foto: Privat


Åbo Lärarförening har valt specialklassläraren Carolina Strandman till årets lärare. Strandman jobbar just nu i Sirkkalabackens skola men har tidigare också jobbat i Cygnaeus skola i Åbo.
Så här skriver Lärarföreningen om Strandman:
Carolina är en speciell speciallärare – omtyckt av såväl elever, föräldrar som kollegor. Hon är alltid balanserad och harmonisk och sprider även lugn omkring sig.
Trots att hon arbetar i det tysta och aldrig gör något väsen av sig är hon mycket kunnig och en person som man gärna vänder sig till då man vill ha goda råd angående elever eller knep i knepiga undervisningssituationer. Hon är alltid villig att ställa upp vare sig det gäller skolutveckling eller samarbete kring elever.
Hon har varit med på många hörn i skolan och arbetat med både antimobbning, elevrådsarbete, skrivit jämlikhetplaner och suttit med i skolans gemensamma elevvårdsteam. Hon tar hand om de elever som har det kämpigt och behöver extra omtanke.
När det gäller Carolina är allting möjligt och alla önskemål man som kollega eventuellt har fixar sig. När vi andra kanske känner att vi inte räcker till så finns hon där – till stöd för oss lärare såväl som elever.
Som en viss känd person en gång sa – ”låt barnen komma till mig”. Det verkar även vara Carolinas filosofi!

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter