Förflytta dig till innehållet

Carl Haglund får chefspost på Accenture

SFP:s tidigare partiordförande Carl Haglund var försvarsminister 2012–2015. ÅU-Foto


Svenska folkpartiets tidigare partiordförande Carl Haglund blir direktör på konsultföretaget Accenture.
Accenture är ett multinationellt konsultbolag som bland annat verkar inom informationsteknik, digitalisering och optimering av verksamheter. Haglund kommer att jobba på Accentures nordiska enhet för bank- och försäkringsverksamhet. Han tillträder sin tjänst i dag.
– Accenture är en betydelsefull arbetsgivare i Finland och en föregångare inom ny innovativ teknologi. Tack vare Accentures internationella expertnät får kunderna de bästa och nyaste lösningarna. Det är något som förstärker våra kunders position i en internationell konkurrens som hela tiden hårdnar, säger Haglund i ett pressmeddelande.
Carl Haglund avgick i juni i år från det kinesiska bioenergibolaget Sunshine Kaidi New Energy Group. Där jobbade han sedan september 2016. Innan det har han bland annat fungerat som Europaparlamentariker 2009–2012 och försvarsminister 2012–2015.
SPT

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *