Förflytta dig till innehållet

Campus Brava låter inte som Pargas

Pargas nya lärcenter har fått sitt namn. Hur fritt ska man fantisera då man namnger offentliga byggnader? Det nya lärcentret i Pargas är en tvåspråkig skolhelhet som innefattar Pargas svenska…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Campus Brava låter inte som Pargas

 1. Kenneth Wilen skrev

  Detta namn var bara ett förslag kanske Campus Nyckelpiga är bättre

 2. Raymond Barr skrev

  Är heller inte nöjd med namnet! Skulle hellre ha uppskattat ett Pargas-hänfört namn. Tycker att campus hör till högskolor och universitet. Men att riva hela PSS är iofs lindrigt sagt, en katastrof. Var själv med då skolans grundsten murades och på fyran skaffade vi oss en skolring i silver med motiv av hela skolan. Tyvärr har ringen förkommit liksom hela PSS.

 3. Clas Henriksson skrev

  Det nya namnet Campus Brava på skolcentret, tycks skorra i öronen på en del. För min del tycker jag att namnet är helt ok. , det berättar vad skolcentret skall stå för , utmärkt i alla avseenden.
  För nära sjuttio år sedan byggdes en ny biograf i Pargas, och för att få ett bra namn utlystes en tävling. Ett par insiktsfulla herrar kom på namnet Par-Kino. Många på orten förfasade sig över namnmonstret: Vad i hellskotta har man hittat på.. Men man vande sig vid och acccepterade namnet och ännu idag, trettio år sedan sista filmen visats , och fast huset nu är rivet så vet alla var Par- Kino fanns.
  Jag är ganska säker på att om byggherrn tillåts att hänga opp namnskylten på campus så rotar sig namnet.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter