Förflytta dig till innehållet

Calle Pettersson ny medlem i Konstsamfundet

Arkiv/Jan-Ole Edberg

Carl Pettersson. ÅU-foto


Carl Pettersson är ny medlem i Föreningen Konstsamfundet. Konstsamfundets styrelse valde honom som medlem under sitt möte den 6 oktober.
Pettersson är född 1979 och ekonomie kandidat, EMBA.

Han verkar sedan 2017 som VD för Veritas pensionsförsäkring. Han har tidigare tjänstgjort vid Aktia. Han är medlem i styrelsen för Förlags ab Sydvästkusten som ger ut ÅU och Pargas Kungörelser.
För allmänheten är Petterson även känd för sitt musicerande; han sjunger, spelar dragspel samt piano och har tidigare uppträtt aktivt.
Pettersson har också en geografisk koppling till Konstsamfundet – hans barndomshem ligger i Dragsfjärd, sex kilometer från Amos Andersons gård Söderlångvik.
– Det känns extra bra att bli kallad till medlem, för redan farmors pappa var en av Amos Andersons förtrogna. Som född och uppvuxen på Kimitoön så har Konstsamfundet dessutom alltid funnits i bakgrunden på ett eller annat sätt för mig, säger han.
Kommerserådet Anders Wiklöf lämnade föreningen sommaren 2017 till följd av uppnådd åldersgräns. Wiklöf var föreningsmedlem sedan år 2010.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter