Förflytta dig till innehållet

Bygga nytt eller renovera? Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt funderar över infrastrukturen

Det nya Fyrsjukhuset tas i bruk år 2022, men flera av byggnaderna som Egentliga Finlands sjukvårdsdistrikt använder i dag börjar vara i dåligt skick. Därför pågår en diskussion om hur distriktets infrastruktur ska utvecklas.

–Det stora strategibeslutet handlar i princip om två olika alternativ. Ska vi renovera befintliga fastigheter eller ska det byggas nytt är den stora frågan, säger styrelserepresentant Niklas Guseff (SFP).

Ärendet har redan diskuterats under hösten, och ska fortsätta diskuteras tills april, då ett beslut fattas om vilkendera lösningen man väljer.

De scenarier som hittills diskuterats kring är preliminära planer utan fastspikade detaljer, och Guseff poängterar att inget är beslutet ännu. Men hittills verkar det som att det lutar mot nybygge i stället för renovering. Många av distriktets byggnader börjar nå slutet av sin tekniska livslängd och börjar vara illa lämpade för modern sjukvård.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter