Förflytta dig till innehållet

Bubbeli aka Sebastian Lindgren från Pargas vann titeln årets finlandssvenska låt


Sebastian Lindgren med artistnamnet Bubbeli vann årets finlandssvenska låt med bandet The Runeberg Orchestra. Deras låt ”Mååhe” var nominerad i tävlingen Musik & Talang som hölls i Vasa på lördagen och den tog sig ända till vinst.
Lindgren är bosatt i Åbo och uppvuxen i Pargas. Hans musik beskrivs som en blandning av indie, reggae och soul. Lindgren skriver, komponerar  och producerar musik på svenska, engelska och finska.
Debutalbumet ”Mååhe” fick mycket positiv uppmärksamhet i finsk media och låtar från albumet spelas i inhemsk radio.
20 låtar hade nominerats till tävlingen ”Årets finlandssvenska låt” av Yle X3M, Yle Vega och Ålands Radio. Vem som helst har kunnat rösta på någon av de nominerade låtarna.
Bubbeli & The Runeberg Orchestra består förutom av Lindgren som sjunger och spelar trumpet och gitarr av: Juho Rinne på bas, Axel Ridberg på gitarr, Oliver Tschernij på keyboard och trummor, Sandra Herrmans på trumpet, Benji Westerlund på saxofon.

Sebastian Lindgren med artistnamnet Bubbeli. Foto: Privat


Artikeln uppdaterad med rätt namn på trumpetisten 23.9 kl. 09.42.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter