Förflytta dig till innehållet

Brottsoffer får nu hjälp också på svenska

ÅU-foto

ÅU-foto


Från och med början av år 2018 ger Brottsofferjourens hjälpande telefon också service på svenska. Den svenskspråkiga jouren är öppen varje onsdag mellan klockan 13 och 17. Det är avgiftsfritt att ringa till jourtelefonen och man kan även ringa anonymt.
– Hjälpande telefonen erbjuder brottsoffer en möjlighet att prata med en person som förstår vad det kan innebära att vara med om ett brott, säger handledare Nina Jansson från Brottsofferjourens serviceställe i Vasa.
I telefonen svarar för uppgiften utvalda och utbildade frivilliga telefonjourer. De lyssnar, samtalar och handleder vid behov vidare. Det går även att lämna sina kontaktuppgifter i hjälpande telefonens svarare varvid uppgifterna förmedlas vidare till Brottsofferjourens närmaste serviceställe. Handledaren tar kontakt med uppringaren inom fem vardagar.
Brottsofferjourens frivilliga hjälper till vid frågor som handlar om brottsupplevelsen eller om offrets rättigheter. Brottsofferjouren erbjuder personlig service runt om i landet eller ger stöd via telefon och nätet.
Servicen är till för brottsoffer, deras närstående och vittnen.
Info om Brottsofferjouren hittar du här: Brottsofferjouren
LÄS OCKSÅ: Brottsofferjouren i Åbo höjer sin svenska profil

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter