Förflytta dig till innehållet

Britt-Marie har varit utan el i 3 dygn – och allt i frysen är förstört

Britt-Marie Juup
Två män vid ett hus försöker reparera en kabel.
På torsdagseftermiddagen såg det ut som att Britt-Marie Juup på Kakskerta fick hjälp. Kasper Jokinen på stegen, Mika Forsgren på marken.
Det var många som var utan el i tisdags när stormen Sylvia rasade i sydvästra Finland. De flesta fick tillbaka elen redan på tisdagen eller senast på onsdagen. Men inte…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Britt-Marie har varit utan el i 3 dygn – och allt i frysen är förstört

 1. Raymond Barr skrev

  Rekommenderar inte användning av bilbatteriet som strömkälla för en omformare (inverter) för att driva ett kylskåp. Beroende på kylskåpets storlek kommer batteriet att urladdas inom 8-24 timmar om kylskåpet drar 100 Watt (hur starta bilen med tom acku?) . Om man satsar på en inverter bör man också inhandla ett separat batteri på minst 100 ampertimmar och därtill en laddare. Som laddare kan man skaffa en solcell eller ett litet vindkraftverk.

 2. Robert Karlsson skrev

  Här har vi Caruna som nu skor sig på kunderna. Nå, med tiden får Caruna betala tillbaka, det är minst 100% säkert.

 3. Clas Henriksson skrev

  Tråkigt då sånt händer. Av skadan blir man ibland vis .En inverter som levererar typ nätström och som går att driva från bilackun, och därmed få frysen att hållas någorlunda kall, kostar kanske en dryg hundralapp. Lönar sig att ha en sådan om man inte vill satsa på en generator, som kan vara svårstartad då den används sällan. En sådan inverter är nog en bra mojäng, också till annat.
  C. Henriksson, Pargas

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter