Förflytta dig till innehållet

Brist på självinsikt inom Pargas ledning?

Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.

I Radio Vega Åbolands morgonsändning 22.3 fick Pargas stadsdirektör Patrik Nygrén uttala sig om problemen inom stadens socialvård.
I intervjun gav Nygrén en bild av att situationen inom enheten främst är ett arbetssamfundsproblem som förorsakas av hög belastning från kunderna. Detta fick mig att höja på ögonbrynen. Att arbetssamfundet är dysfunktionellt torde vara självklart då så gott som alla anställda inom enheten har drivit saken till sin spets – de har sagt upp sig!
Med den massflykten i åtanke skulle ett uns ödmjukhet kanske inte sitta illa hos stadsdirektören. En kommentar som ”givetvis bör hela ledningskedjan, också stadsdirektören, ta sig en titt i spegeln”, hade varit ett exempel på ett uttalande som visar att Nygrén själv är medveten om att problemet inte avgränsas enbart till enheten ifråga.
Att vara ledare handlar i första hand om att bära ansvar – att vara rättvis, lyhörd, konsekvent men framför allt modig. Man skall m.a.o. våga ta tag i också besvärliga saker. Ingen behöver nu en ny ”internutredning” med slutledningen att alla strukturer är solida, med undantag för den operativa verksamheten. Detta tåg gick redan.
Avslutningsvis ett direkt citat av Nygrén; ”jag vet inte vem man skall rikta blickarna på när ledare (för enheten) kommer och ledare går”.
Jag tror mig ha en aning.
Christian Alopaeus
Nagu

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter