Förflytta dig till innehållet

Brasilien – Tyskland i Final? – Så här slutar VM enligt ÅU:s tippning

Brasilien – Mexiko 2014. @Wikimedia Commons


Nedräkningen till VM har kommit i gång på allvar och ÅU:s tippning har redan fått in ett stort antal potentiella vinnarrader. De flesta av tipparna tror inte på överraskningar – frågar man dem möts favoriterna Brasilien och Tyskland i finalen.
Hela 140 personer tror att Brasilien får lyfta bucklan en sjätte gång. Minnet av brassarnas tokförlust med 7–1 mot Tyskland i VM 2014 är färskt, och det är ett revanschsuget gulgrönt gäng som reser till Ryssland.
112 tror att det är just Tyskland som tar sig till final, men att de faller på målsnöret. Tyskland är också nästfavoriten till att ta guld – 78 tror att Die Mannschaft går hela vägen.
Man kan fråga sig om läsarna utgått från spelbolagens odds – enligt Veikkaus är just Brasilien och Tyskland de två favoriterna, följda av Spanien, Frankrike och Argentina.
54 ÅU-tippare tror på Argentina som vinnare, 47 på Frankrike och 32 på Spanien.
Det är inte många som tror på att skrällvinnaren Portugal från EM 2016 kan upprepa sin bragd. Portugal har tippats som guldlag av 11 och som silverlag av 15.
Den andra skrällen från 2016, Island, tros bli guldmedaljör av två personer.
Om VM-bucklan då lyfts av ett lag utanför de nyss nämnda favoriterna? Ett alternativ som 14 tippare hoppas på är stjärnspäckade Belgien, som går till VM med sin troligtvis bästa trupp någonsin.
Till de mindre troliga alternativen som ändå fått förtroende i ÅU-tippningen hör England, Polen, Sverige och Uruguay, alla med en handfull röster var.

Neymar. @Wikimedia Commons


Neymar och Messi tävlar om skyttekungstiteln
Skyttekungstiteln går enligt hela 108 tippare till Brassarnas Neymar. Han följs av Argentinas Messi med 73 röster, Frankrikes Griezmann med 47, Portugals Ronaldo med 30 och Belgiens Lukaku med 20.
Trots att Tyskland är högt tippat som lag är det få som tror på en sprudlande tysk offensiv. Bland tyskarna har flest tippat på Thomas Müller, 10 personer.
Det verkar vara många som grunnar på samma sak – vem det egentligen är som ska göra målen för Tyskland?
Vem som vinner ÅU-tippning står klart den 15 juli, då finalen spelas på Luzhniki stadion i Moskva. Har du inte tippat ännu? Tippningen stänger i dag klockan 17.59. Du hittar tippningssidan här. 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter