Förflytta dig till innehållet

Brasiliansk 40-miljonersspelare opererades i Åbo

Fotbollsspelaren Malcom. @Vyacheslav Evdokimov/Wikimedia Commons


Ytterligare en internationell toppidrottare har opererats i Åbo av ortopederna Lasse Lempainen och Sakari Orava, som tidigare har opererat bland andra David Beckham, Lionel Messi, Haile Gebreselassie och Merlene Ottey.
Den här gången handlar det om Zenit S:t Petersburgs brasilianske anfallare Malcom. De regerande ryska mästarna värvade den unga brasseanfallaren från Barcelona i somras från 40 miljoner euro.
Malcom hade råkade ut för en bristning i rectus femoris, en muskel på lårets framsida, som krävde operation.
– Operationen var lyckad och jag har tillit till att han kan återvända till toppfotbollen enligt planerna, säger Lasse Lempainen.
Först trodde man att skadan skulle läkas med rehabilitering, men efter att muskelbristningen upprepats stod det klart att ett kirurgiskt ingrepp är den enda lösningen.
Malcom var i Finland för första gången och säger sig vara tacksam för att ha fått vård av kunnig och vänlig personal.
– När jag fick veta att ryska landslagsspelaren Denis Tjerysjev också har opererats på Mehiläinen i Åbo visste jag att det var ett bra val, säger Malcom i ett pressmeddelande.
Malcom återvände i går till S:t Petersburg där han kommer att fortsätta sin rehabilitering. Målet är att vara i spelskick till vinteruppehållet.
Operationen utfördes på Mehiläinen.
– Det är ett stort tecken på förtroende att få operera toppidrottare här i Åbo, säger Lempainen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter