Förflytta dig till innehållet

Brännvinspannorna puttrar i Nagu – lokal whisky och gin ska produceras i Flipperhallarna i Vikom

Peter Alexis
Snart dags för sprittillverkning. Jonathan Smeds ska tillverka gin och whisky i de gamla Flipperhallarna i Vikom under namnet Nagu destillery.
Jonathan Smeds och hans kollegor ska tillverka gin och whisky i de gamla Flipperhallarna i Vikom under namnet Nagu destillery.
I Vikom var det länge sedan det tillverkades båtar. Nu har dock grundarens barnbarn fått liv i området igen – men nu är det gin och whisky som gäller. Nagubon Jonathan Smeds har nämligen  flyttat in i sin morfar Harry Ölanders gamla kontor i Flipperhallarna.Här…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “Brännvinspannorna puttrar i Nagu – lokal whisky och gin ska produceras i Flipperhallarna i Vikom

  1. Göran Ek skrev

    Låter bra med lokal ädeldryck av kvalité även om man kanske får vänta 10-16 år innan man har en ”äkta” whisky 🙂
    Hoppas att man i framtiden kanske kan tillverka t.ex kirschwasser eller slivovitz om det finns någon som odlar körsbär elle plommon.
    Gällande marknadsföringen så kan man alltid göra reklam utanför Finland och försöka komma in på de finare ställena där dessa drycker uppskattas.
    Skulle vara på tiden med en ändring av landets alkohollagar och politik till det mer europeiska. Denna förmyndarpolitik har aldrig fungerat och kommer aldrig att göra det heller, ändå håller man fast vid något som är sönder och kostar massor att uppräthålla och gör det svårt för företagare som antingen vill tillverka eller sälja sådant som är starkare än som finns i matbutiken.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter