Förflytta dig till innehållet

Brandutredningen i Port Arthur fortsätter – nu är brottsrubriceringen klar

Kim Lund
en eldsvåda i ett hus
Fyra lägenheter och vindsutrymmen eldhärjades under måndagsförmiddagen.

Polisen har fortsatt utreda orsaken till måndagens eldsvåda på Trädgårdsgatan i Port Arthur. Ärendet utreds under brottsrubriceringen vållande av allmän fara.

Polisen har under veckan utfört teknisk utredning på platsen och fortsätter med den. Dessutom har man förhört anställda och ögonvittnen i kvarteret. Det som står klart i det här skedet av utredningen är att branden sannolikt fick sin början från de heta arbeten som utfördes i byggnaden.

– Det handlar om ett arbetsredskap som inte i sig avger en flamma, utan producerar värme. Just nu utreds fallet som vållande av allmän fara, säger undersökningsledaren, kriminalkommissarie Jari Klaus, i polisens pressmeddelande.

Enligt honom utreder man också ansvarsfrågor som hänger ihop med de renoveringsarbeten som gjorts i fastigheten.

Jourhavande brandmästare Marko Virolainen konstaterade redan i måndags att branden startade efter att målfärg avlägsnades med en värmeblåsare.

Trähusfastigheten på Trädgårdsgatan 25 fattade eld vid halvelvatiden på måndagsförmiddagen.

Sammanlagt fyra lägeheter samt vindsutrymmen och taket på tvåvåningshuset i trä skadades i eldsvådan. Flera andra lägenheter fick rökskador.

LÄS OCKSÅ

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter