Förflytta dig till innehållet

Bra jobbat Vesa Hanski

Åbo Underrättelsers logo

Vi har äntligen fått beskedet om att en ny svenskspråkig ungdomsgård öppnar i Åbo (ÅU, 1.2). När det visade sig att personalbrist under en längre tid lett till att Åbo stad inte kunnat erbjuda ungdomsgårdsverksamhet på svenska tog Vesa Hanski, SFP:s representant i kultur- och ungdomsnämnden, initiativ till att köpa tjänsten av en organisation.
Hanskis initiativ bevisar igen en gång att det är Svenska folkpartiet som tar initiativ till och bevakar den svenska servicen i Åbo.

Den nya svenskspråkiga ungdomsgården kommer att öppna i Åbo senast i början av mars på adressen Humlegårdsgatan 7 och drivas av föreningen Valo-Valmennusyhdistys med två ungdomsarbetare vid ungdomsgården. Verksamheten riktar sig i första hand till unga i åldern 9–18 år.

Idealet är att ungdomsverksamheten kunde knytas samma med skolorna. Själv ser jag i framtiden ett allaktivitetshus med barn, skolbarn, ungdomar och seniorer i en gemensam fastighet i centrum av Åbo.

För detta behövs samarbete över partigränserna.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter