Förflytta dig till innehållet

Bra flygväder för flyttfåglarna

Trana. Foto: Bengt Nyman/Wikimedia/


På lördagen vänder vindarna så att de blir optimala för flyttfåglarna, skriver Yle. Också det milda vädret talar för att flyttfåglarna börjar söka sig hitåt.

Flyttningen har helt klart kommit i gång, och nu är vädret också på flyttfåglarnas aktion, skriver Yle. Det viktigaste för flyttfåglarna är medvind eftersom den gör att de kan spara energi. En andra viktig faktor i flyttningen är bra sikt.
Lördagens förliga vindar och varma väder kommer med hög sannolikhet att sätta fart på fåglarna. Även på söndag kommer vi sannolikt att se en hel del fåglar återvända.
Årets flytt är senare än tidigare år. Det här kan bero på nattfrosten som hållit i sig, men nu har man siktat en stor mängd flyttfåglar i Estland som sannolikt har Finland som destination.
Skicka gärna in bilder på vårtecken till solsidan@aumedia.fi. Det ska framgå vem som tagit bilden, vad den föreställer och var den är tagen.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter