Förflytta dig till innehållet

Bouanane var inte sinnesförvirrad då han utförde knivattacken i Åbo

Abderrahman Bouanane deltog i häktningsförhandlingarna den 22 augusti per videolänk från sjukbädden på ÅUCS. Vid hans sida advokaten Kaarle Gummerus. ÅU-foto


Abderrahman Bouanane var vid sina sinnens fulla bruk då han utförde knivattacken i Åbo den 18 augusti i fjol. Egentliga Finlands tingsrätt har offentliggjort resultatet av den sinnesundersökning som Institutet för hälsa och välfärd, THL, utförde på Bouanane under hösten.
THL konstaterar att han var tillräknelig vid tidpunkten för dådet då han knivhögg 10 personer på Salutorget och på vägen mot Trätorget.
Två av de knivhuggna omkom i attacken.
Bouanane misstänks för två mord och åtta mordförsök begångna i terroristiskt syfte. Rättegången inleds vid Egentliga Finlands tingsrätt den 20 mars med ett första förberedande sammanträde.
Den egentliga rättegången inleds enligt preliminära uppgifter den 9 april och hålls med största sannolikhet i Starrbacka fängelse.
Att Bouanane bedöms vara frisk betyder att han kan dömas till livstids fängelse med en första möjlighet att ansöka om villkorlig frigivning efter tolv år.
LÄS OCKSÅ: Professor: Bouanane är inte sinnesjuk
                           Utredningen av knivattacken är unik polishistoria
Ledig läkare räddade livet på kvinnan med barnvagn
   HÄR FINNS FLERA ARTIKLAR OM KNIVATTACKEN
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter