Förflytta dig till innehållet

Borgarsdóttir Sandelin vill fortsätta som SFP:s vice ordförande

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande för omval till SFP:s vice ordförande. Arkivbild.

Silja Borgarsdóttir Sandelin ställer sig till förfogande för omval till vice ordförande för Svenska folkpartiet (SFP). Borgarsdóttir Sandelin har varit vice ordförande för partiet sedan 2016. Hon kandiderar även i kommunalvalet i Helsingfors.

I ett pressmeddelande säger hon att politiken för henne handlar om hållbarhet och att hon har mycket kvar att ge i den frågan.

— Vi måste fortsättningsvis tackla klimatförändringen och möjliggöra att fler personer deltar i arbetslivet. Vi ska se till att barn och unga får bästa möjliga utbildning och förutsättningar inför framtiden. Vi måste garantera tillgång till vård då en person behöver det och se till att var och en behandlas jämlikt, säger Borgarsdóttir Sandelin.

Hållbarhet handlar för henne också om att ha en positiv ekonomisk utveckling och tillväxt och att göra satsningar på utbildning, forskning och innovation.

Borgarsdóttir Sandelin vill speciellt se åtgärder som riktar sig till barn och unga som drabbats av coronapandemins restriktioner.

Borgarsdóttir Sandelin har suttit i Helsingfors stadsfullmäktige sedan år 2017. Hon fungerar som finanspolitisk specialmedarbetare till justitieminister Anna-Maja Henriksson.

SFP:s partidag ordnas i år virtuellt den 29–30 maj.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter