Förflytta dig till innehållet

BOKEN: Anna Lindholm följer kvinnorna från spisen till barrikaderna i flyhänt historisk exposé

Helen Korpak
kvinna i bibliotek med bokhylla i bakgrunden
Kvinnor i fokus. Författaren och gymnasieläraren Anna Lindholm lyfter fram kvinnors perspektiv i sin historieskrivning.
Frågan om hur en kvinna får och bör leva sitt liv tycks alltid vara lika aktuell. Den senaste tiden har tradwife-trenden varit på tapeten, med bullbakande hemmafruar som villigt underordnar…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

En kommentar: “BOKEN: Anna Lindholm följer kvinnorna från spisen till barrikaderna i flyhänt historisk exposé

  1. Vivi-Ann Långvik skrev

    Hej
    jag reagerar på att, enligt mig, bör författaren få skriva om vad hen vill; gillar lasaren inte det så då ar det så. Men att ”ge goda råd” om vad och hur hen borde ha skrivit istallet kanns arrogant. Visst kan man önska ett mer ”historiskt” perspektiv (speciellt om man ar litteraturteoretiskt utbildad), eller mer finskt eller om ensamstående mammors perspektiv. Men det skulle ju ha gjort innehållet annu mer omfattande, vilket i sig kritiseras.
    Den har gången rymdes det har materialet med, enligt författaren. Och jag har inte last boken, men kan val tanka mig att jag skulle sakna ensamstående mammors problematik, men det ar inte författarens problem. Tanker jag.
    Sen ar det trevligt och informativt att lasa om nyutgivna böcker, tack för det.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter