Boda tackade hemmapubliken på bästa sätt

FC Boda tog på lördagen en fin skalp när Pallo-Iirot besökte Björkboda.

FC Boda tog sig på lördagen i kragen efter sex raka matcher utan seger. Kimitoölaget hittade nätet hela fem gånger när serietrean Pallo-Iirot kom på besök till Björkboda, vilket gav en 5-2-seger i den sista matchen inför hemmapubliken den här säsongen.

Boda inledde bra men det var ändå gästerna som tog ledningen två gånger i första halvlek genom Juho Patola.

Mellan gästernas mål kvitterade Markus Kuivala med ett distansskott, och i sista minuten innan paus utjämnade Jimmy Röblom.

Tidigt i den andra halvleken förde Ahmed Majed upp Boda i ledning då han utnyttjade motståndarnas misstag och kom ensam med målvakten.

4-2 kom genom ett självmål när en Raumoförsvarare styrde in en frispark i eget mål. I slutminuterna snyggade ännu Artur Lundström till siffrorna till 5-2.

Rutinerade Bodamittfältaren Markus Dahlbom fick idag spela som en del av en nykomponerad trebackslinje, och tycker att den nya taktiken fungerade bra.

-Vi vann rättvist. Motståndarna hade problem med den leriga planen, och trodde kanske att de skulle få tre lätta poäng idag. Som helhet var det här kanske vår bästa match i år, det kändes som om vi hade bättre kontroll nu än när vi vann serieledarna KaaPo i somras, säger Dahlbom.

Segern gör att Boda stiger förbi ÅIFK till en åttonde plats i den haltande tabellen.

Nästa match spelar Boda på lördag kl. 14 i S:t Karins mot KaaPo.

Här länk till Pallo-Iirots videosammandrag med samtliga mål i matchen.