Boda sålde sig dyrt mot serieledarna – olyckligt självmål gav TPS oförtjänt handikapp

Fotbollspelare i en ring före match.

Fotbollspelare i en ring före match.ÅU-foto

FC Boda kommer vara klara att kämpa mot Pargaslaget i kväll säger chefstränaren Willy Lindberg. Foto: ÅU-Foto

FC Boda bjöd serieledarna TPS 2 på tufft motstånd då herrfyran fortsatte på fredagen i Björkboda. Trots att manskapen huserar på vitt skilda nivåer i tabellen syntes inga spår av klasskillnaden nere på planen.
Till slut kunde ändå gästerna från Åbo kvittera ut ännu en trepoängare, sin 19:e för säsongen, via slutresultatet 1–2 efter 0–2 i paus.
Kvällen startade olyckligt för Boda. Endast nio minuter hade spelats då bollen för första gången låg i nätmaskorna bakom Eraldi Gjondelaj. Siste man på bollen var en hemmaspelare och målet bokfördes sålunda som ett självmål.
Sex minuter före paus fördubblade TPS sin ledning genom Vilho Heikkinen. I andra halvlek kom Boda bättre in i matchen och Sunday Okodughas reducering i 65:e minuten tände hoppet.
Några fler fullträffar blev det emellertid inte och Boda åkte på sin andra raka förlust i serien.
– Trots att vi inte fick med oss några poäng är jag verkligen nöjd med laginsatsen. De facto skapade vi fler farligheter än dem. Med lite mer tur på vår sida hade vi kunnat vinna i dag, säger tränaren Willy Lindberg.
På tisdag spelar Boda i Raumo mot Pallo-Iirots andra lag.

Boda–TPS 2 1–2 (0–2)

Mål: 9. 0–1 (självmål), 39. Vilho Heikkinen 0–2, 65. Sunday Okodugha 1–2.
Boda: Eraldi Gjondelaj – Christian Björkman, Jan Uggeldahl (v), Lucas Johansson (v), Tim Sonntag – Sven Ivars, Christoffer Holmström (42. Thomas Korsström), Sunday Okodugha, Eddie Lindroos (87. Richard Simola) – John Sandholm, Jimmy Röblom (v).
Domare: Johan Wahlsten.