Förflytta dig till innehållet

Boda krigade till sig en poäng i Pargas

Herre i luftrummet. Bodakeepern Eraldi Gjondedaj plockade säkert ner både hörnor och frisparkar mot Piffen. Foto: Mikael Heinrichs


Det var många glada miner hos gästerna FC Boda efter 0-0 i herrtrean på Pajbacka mot Pargas IF som hade ett stort spelövertag men inte lyckades överlista det kompakta Kimitoöförsvaret.
– Vi kom hit för att spela 0-0 och fick med oss det resultatet så vi får vara mer än nöjda, sade Bodas tränare Anton Brotkin som bytte in sig själv med en knapp kvart kvar att spela.
– Utgångsläget var kanske inte optimalt för oss med tanke på att flera av spelarna vi brukar ha på bänken hade två matcher med andralaget i division 5 i benen från den gångna vecka, så jag fick hoppa in ett tag på slutet. Jag tycker vi lyckades rätt bra i första halvlek med att hålla i bollen också och skapade några chanser, men vårt försvar spelade bra.

Fjorton hörnor – men ingen utdelning

Hemmalaget Pargas IF radade upp hörnor i matchen – närmare bestämt 14 stycken – men lyckades sällan skapa något farligt av dem. Det var egentligen bara en av alla hörnor som gav en halvchans, men också där kunde Eraldi Gjondedaj pusta ut då bollen sökte sig utanför målramen.
I Piffens mål stod Arnold Uschanoff för en lika stabil insats och hann bjuda på ett par riktigt bra räddningar. Särskilt reflexräddningen på Ahmed Majed efter en dryg timmes spel fastnade i minnet.
– Med ett sådant här spelövertag måste man sätta åtminstone ett mål framåt, vi borde ha klarat av att spela snabbare och undvika stillastående sekvenser som det blev alltför många av för oss i dag. Vi hade matchen helt och hållet under kontroll, säger Uschanoff.

Boda ägde en kvart av matchen

Boda hade matchens första chans efter bara några få minuters spel, men efter det tog Piffen över kommandot nästan helt i en kvart. Tivon Megase på vänsterkanten skapade några halvchanser, men avsluten höll inte önskad klass. Boda hade en bra sekvens på 15-20 minuter i första halvlek, men efter det var det endast sporadiska kontringar som gällde för deras del.
Piffens bästa chans kom på en frispark signerad Gezim Voca med knappa tian kvar, men det hårda och låga skottet sökte sig strax utanför den vänstra stolpen.

Mycket kamp. Trots att matchen i sig inte var ful gavs det och togs det i båda riktningarna. Här Piffens Farhan omar och Bodas Robert Lindqvist i en duell. Foto: Mikael Heinrichs


Pargaslagets spel präglades av ett stort bollinnehav på mittfältet, men varken Voca eller Behar Cimili klarade av att stå för de avgörande passningarna eller avsluten. Istället kunde Bodas mittförsvar med Jens Skog och Sven Ivars rensa undan de flesta bollarna.

Uschanoff månadens spelare

Höll nollan. Piffens Arnold Uschanoff höll igen nollan, här får han påhälsning av Bodas Sven Ivars. Foto: Mikael Heinrichs


PIF-målvakten Arnold Uschanoff premierades innan matchen som månades spelare av Västra Finlands distrikt för sina insatser under maj månad – fyra matcher och endast ett insläppt mål som saldo. I dag visade han sig vara värd den utmärkelsen – men kollegan Gjondedaj hade helt klart mera att göra i den här matchen.
För Boda var det här den åttonde poängen på de senaste fem matcherna, där man endast förlorat mot FC Åland i Rangsby med 5-2. För Piffen var det här den andra raka 0-0 -matchen efter TuWe-utskåpningen hemma på Pajbacka med hela 9-1 för två veckor sedan.
Piffen ligger fyra i tabellen, Boda är nia. I förmatchen mellan Piffen och KSF:s oldieslag blev det dock mål – närmare bestämt fem stycken.

Pargas IF – FC Boda 0-0
PIF: Arnold Uschanoff – Viktor Lindqvist (77. Muharrem Sahiti), Yannick Ossok, Ville Ranta-aho, Petter Sumelius (46. Michael Nwokocha) – Atte Holmberg, Behar Cimili – Gezim Voca – Farhan Omar (63. Jonas Lehtinen), Veli Hartola, Tivon Megase.
Boda: Eraldi Gjondedaj – Robert Lindqvist, Sven Ivars, Jens Skog (v), Pontus Lindroos – Yasser Al-Musawi (v, 90+2. Jonathan Forsman), Fredrik Börman (77. Anton Brotkin), Jeremy Nyman, Sebastian Westerholm – Ahmed Majed, Jimmy Röblom.
Publik: 211
PIF-liraren: Arnold Uschanoff
Boda-liraren: Eraldi Gjondedaj

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter