Boda fixade tredje raka fullpoängaren, ÅCF föll i dramatisk tillställning på Björkboda

ÅU-foto
Fotbollspelare i en ring före match.

ÅU-foto

Tre vinster på 15 dagar. Avslutningen av våromgången i division 4 blev ett segertåg för FC Boda från Kimito. På lördagen erövrades tre nya färska seriepoäng när Åbolaget ÅCF trots hårt motstånd fick se sig besegrat med 3–2 (2–0) i Björkboda.
Segerskytt blev de rödsvartas specielle målgörare Stanley Ukwuoma med säsongens tolfte balja med sju minuter kvar att spela. Denna gång inledde Ukwuoma på bänken men byttes in i andra halvlek sedan Tommi Makkonen inom loppet av en dryg kvart i andra halvlek både lyckats reducera och utjämna för gästerna.
Ukwuoma behövde 14 minuter att ordna ett mål som avgjorde matchen. I första halvlek hade två andra anfallare, Jimmy Röblom och Sebastian Westerholm, med var sin fullträff ge Boda ett 2–0-försprång att gå på.
ÅCF hade emellertid inte gett upp och halvvägs in i andra halvlek var hemmaelvan i gungning efter Makkonens två mål. Då klev Ukwuoma än en gång fram som matchvinnare.
Positivt för Boda var också att veteranen Sven Ivars för första gången i år fanns med i laguppställningen. Han inledde till höger på mittfältet och registrerades för fulla 90 minuter.
Tack vare uppryckningen de senaste veckornas uppryckning har Boda avancerat upp på femte plats i tabellen. Avståndet upp till tättrion TPS, Wolves och VG-62 är alltjämt stort, men Boda har i varje fall skapat en ordentlig lucka ner till manskapen nedanom nedflyttningsstrecket.
Boda inleder höstomgången med hemmamatch mot Hot Lips från Åbo 20 juli.

FC Boda–ÅCF 3–2 (2–0)

Mål: 17. Jimmy Röblom 1–0, 39. Sebastian Westerholm 2–0, 50. Tommi Makkonen 2–1, 66. Makkonen 2–2, 83. Stanley Ukwuoma 3–2.
Boda: Eraldi Gjondelaj – Bo Löfström, Lucas Johansson, Kingsley Ozegbe (v), Jim Asplund – Sven Ivars, John Sandholm (55. Angel Arubi), Sunday Okodugha, Tim Sonntag (54. Eddie Lindroos) – Sebastian Westerholm (69. Stanley Ukwuoma), Jimmy Röblom.
Domare: Petri Johansson.