Förflytta dig till innehållet

Blingblingigt festivaltåg tar Eurovisionsfolket till Logomo – Åbo stad har värvat åtta hardcore-fans som showguider

Sebastian Rejström och Darude representerar Finland i Eurovisionen i maj. Men vilken låt ska de uppträda med? Foto: Anton Sucksdorff


På lördag avgörs vilken tävlingslåt Finland sänder till Eurovision Song Contest i Tel Aviv i maj. Åbo stad laddar nu upp för värdskapet för Tävlingen för ny musik i samarbete med Logomo, Yle och VR.
Det är dj:n Darude – det vill säga Ville Virtanen – som tillsammans med gästsolisten Sebastian Rejman representerar Finland i ESC. På lördag avgörs vilken låt de ska uppföra.
VR sätter in ett extra tåg som tar Eurovisionsfans från Helsingfors till Åbo. På tåget kan man sjunga i finska Eurovisionsklubbens karaoke, delta i en omröstning om vilken av de tre kandidatlåtarna som ska bli publikens favorit eller låta sig förundras av trollkonstnären Aaro Sorva.
Ombord är också åtta ”Eurovisionsguider”. De har värvats av Åbo stad vid sociala medier och har som uppgift att guida gästerna och vara ambassadörer för Åbo.
De åtta guiderna beskrivs av Åbo stad som utåtriktade och aktiva Eurovisionsfans. Flera av dem brukar själv ordna egna festivalknytkalas eller -maskerader. Somliga av dem har också varit med om själva Eurovisionsfinalen – flera gånger, dessutom.
Det som utlovas är glitter och fjädrar – eventuellt och enhörningar och tyllklänningar, enligt stadens pressmeddelande.
Årets tävling går till på samma sätt som förra året. Yle har utsett Finlands Eurovisionskandidat och publiken får vara med och bestämma vilken av tre låtar som tävlar.

Avgörs på lördag
Eurovisionståget IC961 avgår från Helsingfors 16.37 och anländer till Åbo 18.34.
Tävlingen för ny musik börjar i Logomo klockan 20.45.
Dörrarna öppnas för publiken 18.30.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter