Förflytta dig till innehållet

Blandat mottagande för Stormskärs Maja i Sverige

Solar Films / Antti Rastivo
”Stormskärs Maja” har ”trots sin kärvare inramning i det oerhört vackra åländska skärgårdslandskapet, lite av en hollywoodsk air över sig och spelar ut hela känsloregistret”, skriver Svenska Dagbladets recensent.
Svenska Dagbladets Erika Hallhagen faller för Tiina Lymis ”Stormskärs Maja” och ger filmen fem poäng av sex. Dagens Nyheters Fredrik Sahlin är däremot sval: ”Finska publiksuccén 'Stormskärs Maja' hör hemma…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Blandat mottagande för Stormskärs Maja i Sverige

  1. Jarl Ahlbeck skrev

    Svenska kulturknuttar från asfaltöknen fattar nog inte känslorna hos dem som upplevt livet på landet och i skärgården mer eller mindre på riktigt. Att kläderna hölls hela och rena var en självklarhet, att efterlysa sjabbighet är urlöjligt. Att britterna uppförde sig relativt väl mot kvinnor och barn är väldokumenterat och intressant, kunde ha kommenterats. Jämför med ryska banditer i dagens Ukraina.

  2. Håkan Wickström skrev

    Jag ser inte att det har den ringaste betydelse vad man i Sverige anser om ”nya” Stormskärs Maja, som representerar en aningen avvikande beskrivning med en del mindre felaktigheter, då vi som i alla fall jag, försöker hålla i kraft en beskrivning runt vår skärgårdskultur från 1800-talets liv och leverne i vår skärgård.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter