Förflytta dig till innehållet

Biskopsvalet: Björn Nalle Öhman stöder Sixten Ekstrand

Vem skall jag rösta på? Tankarna jag haft inför biskopsvalet har varit många och jag vill därför dela med mig av dem.
Förra gången var det självklart för mig att arbeta för biskop Björn men den här gången har det inte varit lika enkelt. Nu när jag avgjort mig vill jag berätta om varför jag lägger min röst på TD Sixten Ekstrand.
I olika sammanhang har jag samarbetat och mött kandidaterna i biskopsvalet. Då det gäller Sixten har han samarbetat förtjänstfullt och målinriktat. Hans erfarenhet av förmanskap och ledarskap är övertygande.
I honom kan Borgå stift få en biskop som förmår hålla ihop den brokiga regnbågen. Han är en erfaren administratör i god mening och en ledare som vill och kan utveckla verksamheten i stiftet.
Pax et bonum.
Björn Nalle Öhman
Kyrkoherde emeritus Åbo svenska församling

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter