Förflytta dig till innehållet

Biljetter till Glöggrundan säljs vidare till skyhöga priser via Facebook

På Facebooksidan ”Glöggrundan 2018 – Biljettbörs” är det många som byter ut eller säljer sina biljetter.
Biljetterna kostar 15 euro men tack vare den stora efterfrågan är det många som säljer vidare biljetter för dubbelt pris eller mera.
– Vi har skapat sidan för att minimera antalet irrelevanta inlägg i huvudevenemanget så att våra deltagare lätt kan hitta all väsentlig information. Vi som arrangörer hoppas att alla biljettbyten hålls sakliga, kommenterar Viivi Koivuniemi, projektansvarig i Merkantila klubben.
Enligt Koivuniemi har man i år begränsat antalet biljetter till maximalt två per man så att så många som möjligt har chansen att få biljetter.
Utgående från inlägg på Facebook-sidan kan man konstatera att Börs är det mest eftertraktade stället att efterfesta på.
– Jag har inget direkt svar på varför Börs är så populärt. För många är det väl bara ”the place to be”, tror Kajsa Lassila som studerar farmaci för tredje året
Själv köpte Lassila en biljett till Börs och en till Apollo. Senare sålde hon vidare sin Börsbiljett till en kompis för ursprungspriset.
– Biljettbörsens priser kan ju nog vara skyhöga, konstaterar Lassila.
ÅU testade hur det fungerar att sälja biljetter på Facebooksidan.  Under ett dygn fick människor ge bud och det högsta budet var 40 euro.
LÄS OCKSÅ: Rekordmånga biljetter till Glöggrundan såldes i år – över 4500 deltar i evenemanget

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter