Förflytta dig till innehållet

Bilist i Nådendal blåste 3,57 promille – polisen sysselsatt med åtskilliga trafikbrott under helgen

polis, foto: Stefan Crämer

polis, foto: Stefan Crämer

ÅU-foto


Polisen rapporterar om ett antal fortkörningar och rattfyllerifall från den gångna helgen.
På Kielokuja i Nådendal stoppades en man född 1979 på lördagen klockan 17.54. Mannen blåste 3,57 promille och saknade giltigt körkort. Han misstänks för rattfylleri och framförande av fordon utan tillstånd.
På lördagsförmiddagen övervakade en polispatrull trafiken vid Rytövägen i Åbo. Kring klockan 11 kom en bilist körande i 110 kilometer i timmen. Hastighetsbegränsningen var 50 km/h. Föraren, en man född 1957, förlorade körkortet på grund av grovt äventyrande av trafiksäkerheten.
Klockan 14.40 på lördagen stannade polisen en bilist på Brahegatan. Föraren, en man född 1973, testade positivt för cannabis. Han misstänks för rattfylleri och straffbart bruk av narkotika.
Klockan 14.25 på lördagen stoppades en man född 1983 på Vahtovägen i Åbo. Mannen var påvekrad av amfetamin och benzodiazepin. Dessutom hade hans körkort tagits ifrån honom vid ett tidigare skede. Mannen har under det gångna året gjort sig skyldig till rattfylleri åtta gånger och nio gånger till framförande av fordon utan tillstånd. På grund av det beslagtogs mannens bil som brottsredskap.
På Brännverksgatan körde en man född 1996 i 116 kilometer i timmen klockan 17.55. Hastighetsbegränsningen är 50 kilometer i timmen i området. Mannen miste sitt körkort tillfälligt.
Klockan 18.15 inträffade en trafikolycka på Nesteentie i Reso. En man född 1975 körde in i en bil bakifrån vid ett trafikljus. Mannen blåste 2,10 promille och misstänks för grovt rattfylleri. Han hade inget körkort och misstänks därför för framförande av fordon utan tillstånd.
Vid 10-tiden på lördagskvällen påträffade en polispatrull en personbil som färdades i fel körriktning på Pansiovägen i Åbo. Fordonet stannades vid Stockholmsgatan och föraren, en man född 1991 blåste 1,3 promille. Mannen misstänks för rattfylleri och miste sitt körkort tillfälligt.
Under söndagsförmiddagen påträffades en drogpåverkad bilist på Kommunalsjukhusvägen i Åbo. Föraren, en man född 1980, var påverkad av amfetamin och benzodiazepin. Mannen hade inget giltigt körkort och misstänks för narkotikabrott, rattfylleri och framförande av fordon utan tillstånd.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *