Förflytta dig till innehållet

Bibliotekspersonalen på Kimitoön besviken efter kommunstyrelsens beslut — "Vettigare att stänga i Västanfjärd och Hitis"

ÅU-foto
hög av bokryggar
-- Att minska personalen med nästan hälften men samtidigt besluta att alla fyra bibliotek blir kvar går helt enkelt inte ihop, kommenterar Eija Sjöblom, bibliotekschef på Kimitoöns kommun. Det var på kommunstyrelsemötet på måndagskvällen som styrelsen beslöt att de fyra biblioteken i Kimito, Dalsbruk, Västanfjärd…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

3 kommentarer: “Bibliotekspersonalen på Kimitoön besviken efter kommunstyrelsens beslut — "Vettigare att stänga i Västanfjärd och Hitis"

 1. AW skrev

  Är det inte mest rättvist att alla i kommunen i så fall får känna av besparingarna? Varför skall redan utsatta små byar behöva bli av med ännu en service?
  Det är lika långt för Kimitoborna till Västanfjärd/Hitis som det är för Västanfjärd/Hitis borna till Kimito

 2. Hanna Vuorio-Wilson skrev

  Så att i stället för att alla i kommunen skulle märka av inbesparingen en liten aning, är det bättre att den enda kommunala servicepunkten i en by tas bort? Ett mycket märkligt resonemang.
  En liten korrigering i sak-innehållet: att Hitis bibliotek fått längre öppettider har inte möjliggjorts av volontärer (om man inte räknar med byaföreningens administrativa och övriga arbete), det är den ordinarie biblioteksfunktionären vars arbetstid finansierats av byaföreningen.
  I fallet Västanfjärd har volontärernas arbete varit ett komplement till den ordinarie funktionärens – inte behöver man ”ersätta bibliotekspersonalen” för att servicen, om än bara att få låna böcker och komma till ett bibliotek vars dörrar är öppna, ska ha ett stort värde.

 3. Fihlman skrev

  Före man fattar beslut om att stänga ner en verksamhet borde man kunna producera trovärdiga siffror som skulle sparas in / verksamhets ställe. Man borde också klara av att bena ut siffrorna så att man kan visa vad de består av!
  Sen se på helheten vad det har för följder på den orten.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter