Förflytta dig till innehållet

Bibban i Åbo vill att alla läser i oktober – dela med dig av dina bästa tips!

böcker bilbiotek

böcker bilbiotek

ÅU-foto


Åbo stadsbibliotek har utlyst oktober månad till stadens läsmånad och alla Åbobor uppmuntras att läsa, gärna tillsammans med barn.
Åboborna uppmuntras också att dela med sig av sina lästips.

#helaåboläser

Bästa tipsen på böcker, bästa läsplatserna och de bästa läsrutinerna kan man i sociala medier berätta om med hashtaggarna #helaåboläser och #kokoturkulukee.
 Idéen till kampanjen Hela Åbo läser föddes då organisationen Healthy Cities tog kontakt med Åbo fritidssektor för att delta i projektet Open the Doors for Reading.
— Vi hoppas att många deltar i kampanjen genom att dela med sig av tips. Målet är att få Åboborna att dela hundra boktips i sociala medier. Det är lätt att tipsa: öppna ditt some-konto, gör inlägget offentligt, ta ett foto av boken/platsen, berätta med några ord varför du valde just denna bok och lägg till hashtaggen #helaåboläser eller  #kokoturkulukee, berättar stadsbibliotekets servicechef Sanna Hernelahti.

Fin barnavdelning på biblioteket i Åbo

De vuxnas exempel spelar en stor roll i barns läsande. De barn som fått ta del av högläsning blir själva ivriga läsare, vilket påverkar på många plan, bland annat lärandet och koncentrationsförmågan.
Att läsa högt är ett bra sätt att utveckla också det mycket unga barnets läskunnighet och sociala förmåga.
Kulturkoordinator Anna Edgren hälsar att Åbo huvudbibliotek har en fin och fantasikittlande barnavdelning, där man utöver barnmusik, ljudböcker och filmer kan låna böcker på olika språk och nivåer.
På barnavdelningen ordnas också flera svenskspråkiga öppna sagostunder för yngre barn, två sagoklubbar för barn i äldre dagisålder och skolklasser samt dagisgrupper är ofta sedda gäster bland bibliotekshyllorna.
 

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *