Förflytta dig till innehållet

Akutvårdare i Pargas kunde inte ett ord svenska: "Är man sjuk är det inte så lätt att tala finska även om man kan språket"

En ambulans kör med blåljusen påslagna.
Under onsdagen tillkallades en ambulans till Pargas men ingendera av de två vårdarna som kom till platsen talade någon svenska. ÅU-foto I onsdags satt Gunilla Sandelin…

Redan prenumerant?

Dela artikeln

0 kommentarer: “Akutvårdare i Pargas kunde inte ett ord svenska: "Är man sjuk är det inte så lätt att tala finska även om man kan språket"

 1. Anne Tyni skrev

  Har man bara några futtiga timmar svenskundervisning i yrkesutbildning är det inte så lätt att tala svenska även om man kan språket. Tänk på vem ni röstar på!

 2. Mats Fagerlund skrev

  Akutvårdare som kan ens litet svenska erbjuds till och med fyra gånger högre lön (inkl förmåner) i norra Norge. Norrmännen har insett att det är så man skall göra om det är svårt att rekrytera till orten.

 3. Göran Ek skrev

  Kari Niemi
  Vad var det för person som inte vet vad pacemaker är? Alla borde veta vad det är och särkilt vårdpersonal, akutvårdare och de som kör ambulans.
  Borde vara en självklarhet att man lär sig olika sjukdomar, mediciner… om man har ett arbete inom akut vård och överhuvudtaget om man ens jobbar på ett sjukhus så borde det höra till att man vet detta på olika språk.
  Om inte annat så har man valt fel bransch.

 4. Kari Niemi skrev

  No är de svagt no att man som en ganska ung människa (Hen) förstår inga svenska alls?Ja vet en gång när vårdpersonalen i en Pargas vårdhem inte kom på,den rätta orden på finska =TAHDISTIN så.svara hen ambulanskusken att ”mikä peismeikeri”?O,kan man int svenska så kan man i alla fall ta de lite lungt o Int ropa högt på finska tex att mikä teillä on kipu asteikolla 1-5 ???Mycky svagt menar KariN

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter