Förflytta dig till innehållet

Betydande antal återvändare väntas de närmaste dagarna – möts av hälsovårdspersonal i Helsingfors

Finavia
Många är på väg hem de närmaste dagarna. Foto: Finavia Finländare som återvänder från utlandet via Helsingfors-Vanda flygplats möts av hälsovårdspersonal. Målet är att minska risken…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

5 kommentarer: “Betydande antal återvändare väntas de närmaste dagarna – möts av hälsovårdspersonal i Helsingfors

 1. Jörgen Rönnback skrev

  Instämmer m. Nurmis kommentar nr 2. Såg den inte först.

 2. Jörgen Rönnback skrev

  Tom Nurmis resonemang viktigt, men funkar inte för alla berörda. Kunde ÅU utreda ifall glest bemannade bussar från H:fors ut till Åbo kunde ordnas. Vore väl Finnairs plikt att greja i st.f. flyg som nu inhiberas till Åbo..

 3. Tom Nurmi skrev

  Ett alternativ för hemransport från flygfältet kunde vara bussar där chauffören har skyddsmask och sedan kör större grupper till deras hem eller hemorter enligt lämpligaspecila- rutter enligt behov.

 4. Tom Nurmi skrev

  Inte är det någon överaskning att Finländare söker sig hem om man ens litet har följ med händelserna och direktiv om sträng karantän för dem som kommr från utsatta länder bör ges. De som inte har egna bilar på flygfältet borde få någon att hämta en bil åt sig utan att själv åka hem i samma bil. Om två med varsin bil åker till flygfältet och lämnar ena bilen åt de hemkommande och själva åker hem med den andra så minimeras smittriskerna till bekanta avsevärt. Så borde man ju ha gjort redan i ett par veckor om man ville visa hänsyn.

 5. Jörgen Lindroos skrev

  ”hälften vara resenärer och hälften vara finländare som stadigvarande bor utomlands.” Om man bor (=inte arbetar tex. för ett finskt företag) över halvt år utomlands, är man nog inte socialförsäkrad i Finland. Detta betyder att om man bor i Spanien, så är man försäkrad i Spanien, och Finland kan/borde skicka räkning till Spanien om personen i fråga vårdas i Finland för sjukdom. Kanske ÅU kan utreda hur det egentligen ligger till?

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter