Förflytta dig till innehållet

Besvikelse över beslutet

Pargas och Kimitoön känner sig överkörda av sjukvårdsdistriktet efter beslut att Åbolands sjukhus införlivas med ÅUCS.
Besvikelsen är stor för de flesta åbolänningar att sjukvårdsdistriktet har tagit ett sådant beslut som därtill strider emot paragraf 11 i sjukvårdsdistriktet grundstadga.
Vi vet om sjukvårdsdistriktets styrelse fattar ett sådant beslut så är det nästan adjö till Åbolands sjukhus som organisation.
Därför hoppas jag att både Pargas stad och Kimitoön inte ger sig i frågan utan fortsättningsvis kommer att åberopa till paragraf 11 i sjukvårddistriktets grundstadga som stadsdirektör Patrik Nygrèn hänvisar till.
Ifall sjukvårdsdistriktets fullmäktige godkänner styrelsens förslag betyder det att beslutet strider mot paragraf 11 i grundstadgan och då finns möjligheterna att besvära sig över beslutet. Det sämsta man kan göra är att godkänna fullmäktiges beslut för då kan man säga adjö till Åbolands sjukhus som organisation och affärsverk. Kämpa på beslutfattare i Åboland.
Stig Engman
Pargas

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *