Förflytta dig till innehållet

Besvikelse i TPS efter poängdelning mot nästjumbon

Mats Lundberg
Riku Sjöroos (t v) var en av TPS målsumpare på lördagen mot KäPa.

Trots ett pärlband av feta mållägen lyckades ingen TPS-spelare hitta rätt en enda gång i mötet borta med nästjumbon KäPa på lördagen i ligaettan. Det blev ändå en poäng att ta med sig tillbaka från Helsingfors då heller inte någon motståndare förmådde bryta dödläget.

TPS var närmare segern, inte tu tal om den saken. Men den här gången hade Åbolaget behövt Albijon Muzacis tjänster. Men anfallaren som med sina sju mål hittills är den internt klart vassaste avslutaren är skadad och blir borta ända till hösten.

Ändå borde det blivit tre poäng. Antti Ulmanen, Riku Riski, Riku Sjöroos och Tuomas Pippola hade samtliga ypperliga chanser men dessvärre var krutet vått hos var och en av dem.

Med det mållösa slutresultatet gick TPS miste om möjligheten att knappa in på serieledaren KTP. Kotkalaget fick likaså nöja sig med 0–0 mot en konkurrent man normalt sett ska kunna besegra. I stället passade Jaro genom sin uddamålsvinst i Salo mot SalPa på att ensam ta hand om den andra plats man tidigare delat med TPS.

Som inte det vore nog drog Jesper Karlsson och Mehdi Hetemaj på sig var sin varning vilket innebär att de är avstängda i nästa omgång.

Nästa lördag gästas TPS av SalPa från Salo. Avspark klockan 16 på Veritasstadion.

KäPa–TPS 0–0

TPS: Matias Niemelä – Oscar Häggström (v) (63. Joonas Lakkamäki), Roope Pakkanen, Mehdi Hetemaj (v), Elias Collin – Aapo Boström (76. Lasse Ikonen), Eino-Iivari Pitkälä, Jesper Karlsson (v) (63. Tuomas Pippola) – Antti Ulmanen (64. Riku Sjöroos), Umar Bala Muhammed, Riku Riski (87. Onni Helén).

Hörnor: 2–8.

Domare: Pietu Niinimäki.

Publik: 283.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter