Beslutsfattandet på Kimitoön
Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.
Det här är en opinionstext, åsikterna är skribentens egna.
Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.
Fira vårens studenter och andra utexaminerade med ÅU:s bästa prenumerationserbjudanden, eller unna dig själv en ÅU-prenumeration till kampanjpris. Utnyttja våra rabatterade prenumerationspaket senast den 4 juni!
ÅU Surf i 12 veckor för 25 € – fri tillgång till alla nyheter på åu.fi och i ÅU-appen
eller
ÅU Allt i 8 veckor för 49 € – papperstidningen tisdag-lördag, e-tidningen och tillgång till alla nyheter på åu.fi och i ÅU-appen.
Insändaren är verkligen läsvärd. Det finns ännu, såsom Marita Walk skriver mycket outförda arbeten inom kommunen, som man nu kunde eventuellt åtgärda. Jag antar att motionen som Marita nämner, är motionen om framtagande av riktlinjer för beslutsfattares hantering av sociala media. Kommunstyrelsen behandlade motionen den 16.3.2020 och godkände riktlinjerna för hur förtroendevalda skall handla på sociala medier. Det är alltså inte fråga om att sätta munkavle på de förtroendevalda. I riktlinjerna som bygger på följande dokument; Arbetarskyddscentralen: ”Sosiaalisen median työkäyttö – Työsuojelunäkökulma”, Kommunförbundet: ”Handbok för kommunernas kommunikation”, Kimitoöns kommunstrategi 2017–2021 och Kimitoöns riktlinjer för sociala medier (för personal) står det bland anant följande; ” När man använder sociala medier är det viktigt att komma ihåg att bete sig sakligt, visa hänsyn för andras integritet och beakta konfidentialitet i kommunala ärenden. Var och en har rätt till yttrandefrihet, det vill säga frihet att uttrycka sin åsikt offentligt, men ändå så att man inte kränker andra människor, inskränker på deras privatliv eller bryter mot deras mänskliga rättigheter.”
Med andra ord; mera dialog och mindre personliga påhopp.
Jörgen Lindroos, pensionär
Kimitoöns kommun