Förflytta dig till innehållet

Beskattningen kan förnyas i förmån för miljön — blir billigare med elbil

Laddningsstation för elbilar bredvid Hanaholmens kolkraftverk i Helsingfors. Foto: Erik Sandström/SPT Det ska bli förmånligare för anställda att köra elbil och åka kollektivt, föreslår Finansministeriet. Målet…

Ja, jag vill läsa mer!

Prova nu ÅU Surf 12,95 € / mån

Redan prenumerant?

Dela artikeln

2 kommentarer: “Beskattningen kan förnyas i förmån för miljön — blir billigare med elbil

  1. Göran Ek skrev

    Mahlberg, Det är en bra fråga.
    Det är klart att staten och skattebjörnen är så falsk och girig att det kommer som vanligt någon straffskatt för att det är ”för billigt eller gratis”.
    Samma gällande solpaneler, vad göra om ”för många” börjar leva delvis ”off grid” utan att betala för gratis energi? Inför straffskatt såklart med förklaringen att det är inte rättvist att en del betalar för energi och andra ingenting.

  2. Henrik Mahlberg skrev

    Och vad händer sedan när vi alla kör elbil och elcykel? Staten tar in 8-10 miljarder årligen på trafiken. Man kan anta att det blir en saftig skatt på både elbilar och elcyklar så fort det finns tillräckligt många av dom. Antagligen måste även joggingdojor påföras en skatt, för att kompensera bortfallet av bränsleskatt och bilskatt. Att tro att staten/politikerna skulle ge upp sin favoritinkomst, är att bedraga sig själv.

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter