Förflytta dig till innehållet

Berusad och drogpåverkad man körde 150 km/t på 50-väg

polis, foto: Stefan Crämer

polis, foto: Stefan Crämer

ÅU-foto


Polisen grep under natten till söndagen en man född 1994 som stod för flera grova trafikbrott i Åbo och Reso.
Polisen fick syn på en bil som körde 120 km/t på en väg där hastighetsbegränsningen är 60. Polisen följde efter, och som mest var fartdåren uppe i en hastighet på 150 km/t på 50-väg.
Mannen körde också mot röda ljus och släckte emellanåt av bilens lampor så att bilen inte skulle synas lika bra. Färden slutade på Kokinvuorenkatu i Reso, när bilen hamnade in i en återvändsgränd.
– Både föraren och medpassageraren försökte springa därifrån, men polisen grep dem snabbt, säger kriminalöverkonstapel Lasse Höysti.
Föraren blåste en promille och var också påverkad av narkotika. Han hade gått miste om körkortet redan tidigare.
Medpassageraren, en man född 1997, misstänks för att ha överlåtit sitt fordon till en alkoholpåverkad person. Han misstänks också för körkortsförseelse.
Höysti säger att dylika fall alltid är svåra för polisen, då den måste avgöra om det är farligare att inleda en jakt eller låta fartdåren köra vidare.
Både plats och tidpunkt påverkar när polisen fattar beslutet om en jakt äventyrar andra personers säkerhet mer än det gör att låta vansinnesfärden fortsätta.
-Speciellt dagstid händer det att vi måste ge upp en jakt för att det skulle bli för farligt.
-Vi vill så klart få stopp på en fartdåre så snabbt som möjligt, och ofta deltar flera patruller för att åtminstone styra bilen till områden där det rör sig färre människor, säger Höysti.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter