Förflytta dig till innehållet

"Berätta för mig vilken annan investering som ger en avkastning på 800 procent?"

Ekonomen Sixten Korkmans och professor Kai Kailas tvärvetenskapliga arbetsgrupp har skrivit en artikel “Lapset politiikan keskiöön” 3.3.2019 i Helsingin Sanomat och budskapet är att barnfrågorna ska stå i politikens centrum.
Sixten Korkman med flera ser de tidiga investeringarna i våra barn och ungdomar som en viktig del av den ekvationen som ska lösa frågan gällande hållbarhetsgapet i Finland.
Samhället, individen och ekonomin – alla vinner på att vi i ett tidigt skede ger våra barn den hjälp som de behöver.
I artikeln hänvisar man också till den amerikanska nobelpristagaren i ekonomi James Heckman som påstår att en satsning på en dollar i småbarnspedagogiken för barn med svårigheter i slutändan ger en avkastning på 8 dollar.
Jag förundras stort över för hur lite utrymme barnpolitiken har fått i det stundande riksdagsvalet och i valdebatterna.
Barnen är ju trots allt det viktigaste, eller hur?
Journalisterna borde fråga våra kandidater frågor som vad tänker vi göra åt barnfattigdomen, marginaliseringen, skoltrivseln, den ökande psykiska ohälsan och dalande resultaten i Pisa-undersökningarna?
Efter att ha läst den tvärvetenskapliga artikeln har det klarnat för mig att ingen annan investering ger samma avkastning som investeringarna i våra barn.
Berätta för mig vilken annan investering som ger en avkastning på 800 procent?
Kyösti Kurvinen
Riksdagskandidat SDP

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter