Förflytta dig till innehållet

Ben Rosenlund blir hamnvärd för Gullkrona gästhamn: Miljötänk ska genomsyra gästhamnen

Ben Rosenlund jobbar med sitt företag Skäri Ben med att bygga bryggor och brokistor. Nu blir han också hamnvärd på Gullkrona. Foto: Anja Kuusisto


Det är ett spännande uppdrag som väntar företagaren Ben Rosenlund i sommar.
Ännu är inte exakt datum fastslaget för när Gullkrona gästhamn öppnar igen, men när den gör det är det Rosenlund – som annars driver företaget Skäri Ben –  som välkomnar båtgästerna.
– Jag har levererat bryggor dit och gjort en del reparationer på ön, så senaste sommar blev Gullkrona ännu mer bekant för mig, säger Ben Rosenlund.
Bekanta blev också öns nuvarande ägare, Saara Kankaanrinta och Ilkka Herlin.

Flyttar till ön över sommaren och familjen kommer med

De har gett uppdraget som hamnvärd och chef till Ben Rosenlund, som kommer att flytta till ön över sommaren tillsammans med frun Annika Johansson-Rosenlund och barnen, det vill säga familjens ungdomar Saga (16) och Vilhelm (13).
– Man kan säga att vi kommer att driva gästhamnen som ett familjeföretag, men jag kommer dessutom att anställa några till.

40 båtplatser

I Gullkrona gästhamn ska det finnas 40 båtplatser och det är en småskalig familjegästhamn vi talar om.
Att inte gästhamnsverksamheten ska bli en miljöbelastning för ön är oerhört viktigt för ägarna, och något som Rosenlund också poängterar.
– Miljöhänsynen är det viktigaste. Vi har byggt om en del men i gammaldags stil och utan några krusideller. De befintliga bastuna kan användas men i all verksamhet på ön ska miljötänket gå först.
När våren är längre hunnen och gästhamnen öppnar för allmänheten kan också miljötänket närmare presenteras, låter Rosenlund förstå.
LÄS OCKSÅ:
Tom Hildén: Det är en ära få ta över på Gullkrona
Gullkrona får färjförbindelse
Att förvalta Qvidja är en miljöinvestering

Dela artikeln

0 kommentarer: “Ben Rosenlund blir hamnvärd för Gullkrona gästhamn: Miljötänk ska genomsyra gästhamnen

  1. Bengt ekegren skrev

    Jag hoppas att man inte kan reservera hamn o bastu i förväg

  2. Solveig Nyström skrev

    Ben och Tom, vilken lycka för Gullkrona gästhamn, att sedan Saga (en av huvudrollerna i Cloud 9) dansar runt och på sitt komiska vis underhåller gästerna med aktivt miljötänk. Å Toms mat, snålvattnet rinner redan. . . I min fantasi föds redan Vi på Gullkrona. (Ni minns Vi på salt. . .men eftersom åren gått och tider förändras och detta inte ännu åtminstone är en tv-serie så blir ju det här mycket proffsigare. Jag önskar er alla lycka till! Må sommaren bli solig, varm och med passliga vindar! Jag gratulerar paret Heurlin till fantastiska val av aktörer på Gullkrona. Hälsningar landkrabban i Korpo

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter