Förflytta dig till innehållet

Bedragare har uppträtt som polis och lurat äldre

Under början av året har polisen i Sydvästra Finland fått kännedom om ungefär 20 fall där en person gett ut sig för att vara polis. I de flesta fall har försöken misslyckats men i några fall har bedrägeriet lett till stölder för stora summor. Det senaste fallet inträffade förra veckan.

Typiska fall har gått till så att personen har ringt upp en äldre person och presenterat sig själv som polis. Bedragaren har bett om bankkortets pinkod eller nätbankskoderna med motiveringen att det handlar om en brottsutredning.

Bedragaren har bland annat kunnat förklara att polisen misstänker att kortet är kopierat och därför behövs uppgifterna om kortet.

Polisen påminner i ett pressmeddelande att de aldrig frågar efter uppgifter om bankkort per telefon. Polisen vädjar till anhöriga och andra aktörer att prata med äldre personer om fenomenet.

Dela artikeln

Kommentarer

Alla som kommenterar ÅU:s webbartiklar förväntas göra det sakligt och under sitt eget namn. Vi godkänner inga länkar till externa webbplatser i kommentarerna. Kommentarerna modereras. Fyll i både ditt för- och efternamn, tack.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Mera nyheter